Blanka De Bruyne en Nicky Konings

van zaterdag 27 april tot zaterdag 11 mei

Blanka De Bruyne (Brugge,1975) volgde de opleiding schilderen aan  de Académie des Beaux-Arts Jean-Jacques Gailliard  in Brussel.  De mens en de menselijke emotie staan centraal in haar werk, hierbij gaat het niet om de weergave van de werkelijkheid maar de emotie en de wereld achter deze zichtbare werkelijkheid.

Ze schildert portretten, vaak geïnspireerd op beelden uit de media die ze uit elkaar haalt en vertaalt. Het zijn decomposities die bestaande beelden terugbrengen en omvormen tot een geheel van kleuren en deeltjes.  Expressief kleurgebruik en dynamische vormen zijn hiervoor kenmerkend.

 

Blanka De Bruyne (Bruges,1975) studied painting at the Académie des Beaux Arts Jean-Jacques Gaillard in Brussels. People and the human emotion are central in her work, it reflects what's behind reality rather than reality itself. She paints portraits, mostly inspired by images in the media, transcending and translating them.

It are decompositions reforming existing images in colours and particles. Expressive colours an dynamic forms characterize her work.

 

              

 

Nicky Konings

 

Mensen en objecten bijzonder maken: de rode draad in het artistieke leven van Nicky Konings. Zij deed dit eerder als grimeuse binnen toneel-, televisie- en filmwereld en nu al een aantal jaren als succesvol beeldend kunstenares. Nicky heeft inmiddels internationale erkenning en diverse awards voor haar werk ontvangen. En zoals zij haar opleidingen volgde bij grote kunstenaars en instituten in binnen- en buitenland, zo draagt ze haar kennis en ervaring weer over via culturele instituten en academies. Ze houdt internationale workshops en seminars en geeft cursussen in haar eigen atelier voor kleine groepen. Haar werk is te vinden bij collectioneurs en galeries.

"Mijn werk is altijd spannend, oorspronkelijk, herkenbaar door materiaal- en kleurgebruik en bijzondere vormen. Keramiek is vaak een basis, maar ik beperk me er niet toe. Ik zal nooit klaar zijn. Mijn mooiste werk komt nog!”